• 03.03.2017, 20:32

Sjalusi


Jeg ga opp sjalusi for mange år siden. I Norge er det en greie, sikkert i sammenheng med janteloven, at folk er sjalu på hverandre. Jeg opplevde at når andre hadde suksess i livet, var ingen glade på deres vegene og de ble heller sjalu. Da jeg dro til USA for første gang, da jeg var rundt 13/14 år, opplevde jeg at amerikanerne var genuint glad på vegene. Uttrykket 'good for you' føler jeg har litt forskjellige meninger i Norge og Usa. I Norge er det sagt ironisk, mens i USA mener de det virkelig, fordi folk opplever bra ting, og det er bra!

Jeg har opplevd mye sjalusi både i England og i Norge opp gjennom tenåringsårene. Det er sikkert noe de fleste opplever, som jeg syntes er utrolig trist. Jeg husker at det største komplimentet jeg kunne få på vidregående på fester og sånn, var mest mulig stillhet, og stirrende blikk. Da visste jeg at det var fordi jeg så bra ut og at ingen ville gi meg komplementer fordi de var sjalu. Så innmari grusomt egentlig, når jeg tenker tilbake på det.
 

                           

Jeg bestemte meg raskt for at jeg ikke vil være en sjalu person, og prøver å gå imot de Norske og kanskje Engelske 'norms', og prøver heller å være litt mer amerikansk, litt mer glad for andre. Ikke ta meg feil, jeg blir fortsatt misunnelig, men det tror jeg er noe annet. Jeg gjør i hvert fal alt for å ikke oppfattes som sjalu. Jeg komplimenterer folk, jeg er glad når folk gjør det bra, og jeg stoler på folk. Den verste tingen i et forhold, syntes jeg personlig, er sjalusi. Jeg var litt sjalu da jeg var med min første kjæreste i England, da jeg var rund 15. Det skapte egentlig ikke noe annet enn uro og stress inni meg, i tillegg til unødvendige krangler. I mine senere forhold har jeg gitt helt slipp på sjalusi, og det er en sinnsykt deilig følelse. Det krever selvfølgelig mye mot og trust, men det er så mye bedre enn å være sjalu. Trust me!

Jeg oppfordrer alle til å gi slipp, og vær glade for hverandres suksess!

Elevele

03.03.2017 kl. 21:05
Det ligger nok mye i det du sier, og det er i grunn trist. Tenk så mye energi folk bruker på å ikke være glad, og kanskje stolt, på andre sine vegen. Jeg syns det er trist. Jeg syns selv jeg er god på å gi komplimenter og prøver å gi det hver dag :)

Ikke er jeg særlig sjalu heller, i alle fall ikke i et forhold. For meg handler det om tillit, og hvis jeg ikke blir gitt en grunn til å ikke ha tillit til partneren, så gidder jeg ikke bruke energi på det heller :) Og skulle jeg ha blitt gitt en grunn til å føle sjalusi, ja, så er det nok ikke det rette forholdet heller (litt avhengig av situasjon kanskje) :)

Kristi Bruusgaard

03.03.2017 kl. 23:38
Elevele: Ja ikke sant! Helt enig med deg. Utrolig fine naturbilder på bloggen din forresten :)

Elevele

03.03.2017 kl. 23:49
Tusen takk for det :D
Kristi Bruusgaard

Search

Bloggdesign

hits